hirdetés

Sikkasztással vádolják egy országos bank dél-dunántúli regionális privátbanki vezetőjét, aki számos előadást tartott egyetemeken, konferenciákon és pénzügyi rendezvényeken, illetve nyilatkozott privát banki szakértőként gazdasági lapoknak. A vád szerint a pécsi G. Erik és titkárnője, B. Gabriella egy amerikai-magyar üzletember számlájáról lopott el 160 millió forintot, és további 180 milliót sajátjaként kezelt. A neves bankár akár 12 évre is dutyiba kerülhet.

 

Elkezdődött annak a neves bankárnak és titkárnőjének a pere akik egy Amerikában élő, gazdag pécsi férfival igen baráti kapcsolatot alakítottak ki. A férfi G. Eriket fiának tekintette, B. Gabriellát pedig feleségül akarta venni. A nő többször járt is a férfinál Amerikában. A két vádlott hét éven keresztül, 2010–2017-ig üzletelt a férfival, aki sok száz millió forintnyi angol fontot, eurót és dollárt utalt át a magyar bank számlájára, hogy a pénzt kötvényekbe fektesse.

Az országosan ismert bankár és titkárnője a sikkasztás mellett számtalan banki szabályt is megszegett, például mellőzték a hangrögzítéses telefonvonal használatát, ezzel sokszor az ügyfél aláírása nélkül is teljesítettek ügyleti megbízásokat mobiltelefon-hívás, e-mail alapján.

 

A vádlottak azt állítják, egy forintot sem vettek el a férfitól, az ügyviteli hibák ellenére minden forinttal el tudnak számolni, ezért nem fo­gadták el az ügyészség 5 éves börtönbüntetésre tett alkujavaslatát. A vádlottak, ha bűnösségük igazolódik, akár 12 év bör­tönt is kaphatnak.

(Fotó: illusztráció )