hirdetés

Saját feleségét vágta fejbe egy baltával a 60 éves debreceni férfi, aki ellen volt távolságtartási végzés. A baltás támadás után felgyújtotta a házat és öngyilkos akart lenni, de ez nem sikerült neki, és most vádat emeltek ellene. Az előzetesben lévő gyilkos férj súlyos büntetésre számíthat. 

baltás támadóJanuár 22-én délután Debrecenben, a saját házában találtak rá a rendőrök egy 54 éves asszony holttestére. Az egyik rokona akarta meglátogatni, de nem tudott bejutni hozzá, ezért a rendőröket hívta, ők pedig a katasztrófavédelmet. Így sikerült belépniük a házba, ahol meglátták a földön fekvő asszonyt – írta a police.hu. A testet igazságügyi orvosszakértőhöz küldték, aki megállapította, hogy meggyilkolták.
A házban egy sérült férfit is találtak, akit azonnal kórházba vittek.
A rendőrök már a helyszínen őt gyanúsították a gyilkossággal. Még a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, majd letartóztatták.
A nyomozók megállapították, hogy a 60 éves férfi a gyilkosság napjának délutánján megjelent a Nyíl utcai háznál, annak ellenére, hogy meg sem közelíthette volna feleségét, mert érvényes távol tartó határozat volt ellene érvényben.

A férfi, aki a megalapozott gyanú szerint évekig rendszeresen ütötte-verte a feleségét, bement a házba. Összevesztek valamin, majd egy baltával fejen ütötte az asszony, aki azonnal meghalt.

Ezután felgyújtotta a lakást és öngyilkos akart lenni, emiatt sebesült meg. A gyilkos tárgyat, a baltát legfoglalták a nyomozók.
A debreceni nyomozók emberölés és úgynevezett kapcsolati erőszak miatt nyomoztak a férfi után, amit 2016. szeptember 30-án zártak le. Vádat emeltek ellene, az iratokat pedig elküldték a főügyészségre.

(Fotó: illusztráció)