hirdetés

Drága lehet a kutyasétáltatás Ferencvárosban. 200 ezer forintos büntetésre számíthatnak a póráz nélküli kutyátsétáltatók augusztus 1-től a IX. kerületben. A büntetésre az önkormányzat új, közösségi együttélésről szóló rendelete ad lehetőséget. Mondjuk érthető, hisz nincs is annál meghittebb látvány amikor egy harcikutya kinézetű eb szaladgál póráz nélkül gyerekek között, akik meg szó szerint bepisilnek a látványtól és az eb közelségétől.

kutyasétáltatás

A kutyások körében nem aratott osztatlan sikert az új megszorítás. Azonban valahol el kell kezdeni a rendrakást. Természetesen megértjük, hogy a tetsmozgásra nemcsak a nagytestű kutyáknak van szüksége, hanem például az apró termetű tacskónak vagy csivaváknak is. Ezt pedig egy hosszú pórázos sétával  nehéz kivitelezni. De éppen erre találták ki a kutyafuttatókat, mi úgy tudjuk.

A kutyások arra panaszkodnak, hogy nagyon kevés a kutyafuttató  a kerületben, és ami van, az is elhanyagolt. Nem ritka, hogy drogos tűket, szemetet találnak a területen .

Először 2012-ben kaptak felhatalmazást az önkormányzatok, hogy eldöntsék, mit tekintenek közösségellenes magatartásnak, és mit sújthatnak pénzbírsággal. A szabálysértési törvénnyel nem ellentétes, ha valaki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, a lényeg, hogy a kutya felügyelet alatt legyen. Az önkormányzati törvények ezt szigorították. Így súlyos pénzbírságra számíthat az, aki póráz nélkül hagyja az ebét sétálni.