hirdetés

Leégette magát az Index sportrovat vezetője a NAV vezető késelési ügyében. A kolléga nem értette, hogy miért az ügyészség nyomoz a Konyáron történt bűnügy kapcsán, ahol NAV- alkalmazottak családi konfliktus torkollott vérrontásba. Az ügyben a debreceni Nyomozó Ügyészség vizsgálódik, mert a NAV alkalmazottak hivatalos személyek, olyanok mint a rendőrök.  

 késelés

 

Az Indexhez olyan információ jutott el, hogy a NAV egyik vezetője, egy közelebbről meg nem nevezett igazgatóhelyettes szúrta meg az élettársát Konyáron, akit azóta Debrecenben életveszélyes sérülésekkel kezelnek. Úgy tudni a családi tragédia a férfi szüleinél történt. A megyei rendőr-főkapitányságtól a nyomozást átvette a Debreceni Nyomozó Ügyészség, amelynek szóvivője, Gellén Krisztina csak a nyomozás tényét erősítette meg, részleteket nem kívánt elárulni.

Az Index sportújságírójának azon felvetése és mondata, hogy egy szimpla késelésnél nem veszi át az ügyészség a rendőrség nyomozását, ezért különleges nyomozásról van szó, bizony övön aluli kijelentés. Övön aluli, mert alap újságírói minimum szint,hogy megnézze legalább a sportos kolléga vagy megkérdezze a nyomozó ügyészség milyen ügyekben járhat el, azaz illetékes. Nos ez az Indexes sportos kollégát, aki mellesleg rovatvezető is nem igazán érdekelte,megírta az egyik szakmai minimumát. Nos, ha a többi írásában is ennyire alapos a sportos vezér, akkor ez az Indexre nézve sajnálatos.

Tény kérdése, hogy egy sportos író nem érthet a bűnügyekhez alapból, s ez történhetett most is, de akkor kedves rovatvezető Péter, akkor kérdezni kell, az sosem szégyen.

Amúgy szívesen segítünk az Index nagy tudású rovatvezetőjének, hogy ő is megértse: ha hivatalos személyek sérelmére elkövetett, vagy hivatalos személyek által elkövetett ügyekben illetékes a nyomozó ügyészség.