hirdetés

A kormány mumusát jelölnék Nobel-díjra. Levélben kéri a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora a Nobel-békedíjat odaítélő bizottságtól, hogy a következő, 2018-as díjat Soros Györgynek ítéljék oda.

soros györgyA 168 Óra birtokába került, novemberi keltezésű levélben Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus és Szilágyi Gál Mihály filozófus azt írja, hogy az 1980-as években Soros a magyar, cseh és a lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához.

Ezen kívül az elnöksége alatt álló Nyílt Társadalom Alapítvány világszerte támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét, a CEU-n pedig nem csak magas színvonalú oktatás s zajlik, de a demokrácia iránt elkötelezett diákokat képez.

Hozzátették: az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

A levélírók szerint a magyar származású amerikai üzletember által írt esszé az európai migrációs válságról, amely a Soros Györggyel kapcsolatos nemzeti konzultáció alapját képezi, “a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.