hirdetés

Solymár önkormányzata a honlapján közölte, hogy a település egyes részein vízhiány alakult ki. De vízkorlátozás bevezetéséről döntött és a locsolást tiltották be Jászberényben is. Van baj és köszönthetjük a globális felmelegedést.

 

A solymári önkormányzat a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása alapján felhívta a lakosok figyelmét, hogy a hajnali öntözések, locsolások fokozottan mértékben terhelik az ivóvíz hálózatot, ezért Solymár egyes részein kedd hajnalra már vízhiány alakult ki. Mint írják, a fokozott vízkivétel miatt a solymári ivóvíz-tározók nem tudnak feltöltődni, ez tartósabb hiányt is eredményezhet a nyári szárazabb hónapokban.

Hozzátették, a szolgáltató tájékoztatása szerint dolgozik a hiány megszüntetésén, tartós megoldást azonban a kapacitások növelése hozhat. Ennek érdekében a DMRV kapacitásnövelési beruházásokat fog elvégezni az érintett szolgáltatási területen.

Egy solymári olvasók az alábbiakat közölte .

A gyerekek szerencsére még letudtak fürödni volt víz , aztán amikor én akartam zuhanyozni egy óra múlva, hát szó szerint miután megnyitottam a csapot és némi víz jött, és beszappanoztam magam hát el is fogyott. Nagyon kellemes volt félig vizeken, félig szappanosan állni a zuhanyzóba.-mondta Zsolt olvasónk az Esti Újságnak.

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden – írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat vezetnek be reggel 6 óra és este 22 óra között. Ugyancsak tiltott tevékenység a járdák és utak mosása, automata öntözőrendszerek működtetése, járművek tömlős mosása és az úszómedencék töltése.
Mint írják, az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szerint a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek.

 

( Csákány )