hirdetés

Félmillióra perli az ismert énekes, Kamy a kollégáját, a szintén zenész Tarcsi Zoltánt, alias Jollyt, mert az állítólag ellopta egy dalát. Sőt az elcsent és átdolgozott mű alkotójaként is azt szeretné Kamy, ha ő lenne megnevezve mint alkotó. A két sztár közötti per a Cigánylány című dal miatt indult.

kamy2

Az Esti Újság úgy tudja, hogy hétfőn kerül sor az ismert énekesnő, Kamy (Dirnberger Tímea) és kollégája, Tarcsi Zoltán szerzői jogi perében a következő tárgyalásra a Fővárosi Törvényszéken. Ráadásul itt lesz becsatolva pár szakértői vélemény, ami feltehetőleg mattot ad Tarcsinak. A per tárgya a Cigánylány cínű nóta, amit Dirnberger Tímea, azaz Kamy írt, de  a felperes szerint ezt Jolly simán elcsente és átdolgozta a No roxa áj című slágerében. Azaz az énekes Tarcsi, azaz Jolly felhasználta a No roxa Áj című dalában Kamy Cigánylány című dalának zenei alapját, emellett nem tüntette fel Kamyt szerzőként, és természetesen jogdíjat sem fizetett neki.

Úgy tudjuk, Kamy félmilliót követel a dalelcsenő perbe keveredett Jollytól. S emellett az új dal szerzőjeként szeretné, ha ő lenne feltüntetve, nem pedig Tarcsi Zoltán. És így a jogdíjak is hozzá jussanak majd el.

A Szerzői Jogi Szakértő Testület szakvéleménye szerint  Jolly dalának zenei alapja 100%-ban Kamy dalával azonos.