hirdetés

Valakinek nagyon nem tetszett, hogy a Lurdy bevásárlóközpontban működő konditeremben sok ember járt edzeni. Jött is a rendőri razzia és 170 sportolót igazoltattak is. Mint ismert csak igazolt, profi sportolók edzhetnek és az elmúlt hetekben kiderült pár perc alatt bárki profi sportoló lehet , természetesen jelentős pénzért cserébe. Azonban ezen sportigazolások mind jók, eredetiek, így a rendőrség aligha tud bármit is tenni.

 

Razziát tartott a rendőrség az egyik budapesti plázában található edzőteremben, ahol összesen 170 embert igazoltattak. Valamennyien igazolást mutattak be arról, hogy jogosultak az edzőterem igénybevételére.

A nagyszabású rendőri akcióra csütörtök délután került sor, amikor a készenléti rendőrséggel közösen ellenőrizték a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések betartását. A vonatkozó kormányrendelet szerint az edző- és fitnesztermeket a versenyszerűen sportolók továbbra is látogathatják. A bemutatott igazolásokat a rendőrség ellenőrzi.

Nos itt feltehetőleg vége is a rendőrségi ügynek, mert a vészhelyzet idején szerzett és feltűnően sok aktív sportolót leigazoló klubok, egyesületek nem sértettek törvényt. Az igazolások mind mind eredetiek. Az más kérdés, hogyha nem lesz járvány, akkor vajon ezen új profi sportolók tömegesen lépnek-e majd ki.

A november 11-én életbe lépett korlátozások értelmében az edző- és fitnesztermeket, az uszodákat, a mászótermeket és a jégpályákat kizárólag versenyszerűen sportolók használhatják, más nem. Azonban sok edzőterem néhány ezer forintért bárkiből képes hivatalos versenysportolót faragni.

( Csákány)