hirdetés

Megoldódni látszik a NAV jövője. Sokan örülhetnek, míg sokan retteghetnek, hogy mikor mondanak fel nekik, hisz sok adóhivatali alkalmazottat elküldenek. Legalábbis Varga Mihály miniszter erről is beszélt.  S úgy tűnik, a kormányhivatalokba integrálják majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy részét. A másik része pedig megy a minisztériumba.

NAV

A legfontosabb változás, hogy a NAV munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja, a minisztériumi államtitkár lesz egyben a hivatal vezetője – mondta Varga Mihály miniszter a Magyar Időknek. Az új vezető Tállai András lesz.

Ezzel párhuzamosan megszűnne a hivatal hét régiós igazgatósága: ezeknek az egységeknek a munkatársai elsősorban a megyék munkáját segíthetik majd. Az elképzelhető, hogy nem marad 23 ezer dolgozó.

A jövőben a kormányhivatalokban is működne NAV-ügyfélszolgálat. A módosítások január elsején léphetnek életbe. Az átalakításokról a kormány dönt, a nemzetgazdasági tárca ugyanakkor már hozzálátott a szükséges jogszabályok előkészítéséhez.