hirdetés

A hazai cégstruktúra nemcsak kívülről nézve fortyog, de a cégadatváltozásokat tekintve a cégek belügyei is távol vannak a stabilitástól.
cégbíróságMég nincs is vége az évnek, de 2016-ban a cégek 11 százalékánál történt tulajdonosváltás. Mindez pedig nem jó ómen. A cégek tulajdonosi szerkezetében és egyéb alapparamétereiben szükségszerűek lehetnek a változások, azonban a változások gyakorisága árulkodó lehet a cégek életében.

A vállalkozások életútjának természetes velejárói az időnkénti székhelyváltások, ügyvezetőcserék, vagy esetleges tulajdonosváltások. Különösen igaz lehet ez a fejlődő cégek életében. Az irodák kinövése, vagy a belső cégstruktúra növekedése szükségszerűen hozhatja a székhelyváltozásokat és az aláírók számának növekedését. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni a legegyszerűbb cégadatváltozást sem – mondta Pertics Richárd, az Opten szakértője.
Egyrészről a vállalkozásoknak operatív teendői is generálódnak, amennyiben partnereinél cégadatváltozások jelentkeznek, legyen az egy egyszerű bankszámlaváltás vagy címváltozás. Ennél is fontosabb ugyanakkor megbízhatósági szempontból figyelni a partnereknél bekövetkezett változásokat. A statisztikák azt mutatják, hogy bizonyos típusú cégadatváltozások gyakrabban előfordulnak a problémás cégeknél, ugyanakkor a hazai környezetben nem könnyű tisztán látni, hiszen hónapról hónapra cégek tízezreinél változnak még az alapadatok is.

A változások egyik legmeghatározóbb típusa a tulajdonosi szerkezetben történő változások, hiszen ez esetben jó eséllyel alapjaiban változhat a cég jellege. 2016 január és szeptembere között több mint 60 ezer cég esetében változott a tulajdonosi szerkezet valamilyen formában, ami nem túl biztató jelenség a hazai cégstruktúra egészének stabilitására nézve.

A szokásos ügymenet mellett nem ritkák az extrém esetek sem, például 300 cég legalább 3-szor váltott tulajdonost csak az idei év során, ezek vélhetően nem szokványos gazdasági tevékenység eredményei – mondja Pertics Richárd.

A tulajdonos- vagy székhelyváltozások többnyire még magyarázhatók is lennének életszerű indokokkal, ugyanakkor a fő tevékenységek tömeges cseréje már érdekesebb kérdés. 2016-ban több mint 10 ezer cégnek változott a fő tevékenysége, tehát a teljes profilváltások száma is jelentős. Ez részben indokolható technikai hatásokkal és tényleges profilváltásokkal, de ez a nagyságrend nem egy túl kiegyensúlyozott gazdaságról árulkodik.

Szintén nem ritka az éven belüli többszöri főtevékenység-váltás, ami már önmagában is érdekes kérdéseket vet fel, mindenesetre azt bátran állíthatjuk, hogy az üzleti tervek nem minden cég esetében elég kiforrottak a hosszú távú működéshez.