hirdetés

Továbbra is sok a találgatás a balmazújvárosi családírtás ügyében. Úgy tűnik álmukban ölhette meg 9, illetve 10 éves fiait az a balmazújvárosi férfi, aki baltával gyilkolta meg családját. Legalábbis erre utalhat, hogy állítólag pizsamában találták meg a gyerekek holttestét. Ráadásul a gyilkos apa azért végzett az egész családjával feltehetőleg mert úgy vélte, hogy senki se szenvedjen a másik hiánya nélkül, ami tipikus esetrajza a családírtásnak.

helyszínelés

A háttérben lehet féltékenység és egyéb elkeseredett kilátástalan esemény is. egyelőre egyiket sem lehet kizárni. Az azonban biztos, hogy a balmazújvárosi családírtás egyik fura eleme, hogy reggel fél nyolckor a meggyilkolt feleség még beszélt telefonon édesanyjával, de fél tízkor már zárva volt a család házának ajtaja.

Az is érdekes, hogy a meggyilkolt gyermekek pizsamában voltak, így a végzetes gyilkosság álmukban érhette.

Ezután jöhetett a feleség megölése, majd a családfő felakasztotta magát.

Típikus eset ez sajnos abból a szempontból, hogy a gyilkos apa úgy vélte a kollektív halál a megoldás mindegyiküknek. Ezt a brutális tettett ő maga döntötte el és végzett ki mindenkit, s feltehetőleg úgy vélte így senkinek sem kell majd a jövöben szenvedni, ha együtt halnak meg. Feltehetőleg hatalmas trauma érte a gyilkost, hisz ilyen brutélis tettet végrehajtani csak úgy szinte lehetetlen.

Megszólalt pár ismerős is az ügyben, akik érezték, hogy baj lehet, hiszen a nő nem nyitotta ki az üzletet és a telefonja sem csörgött ki. Az ismerősök szerint elsőre az anyagi gondokat ki is lehet zárni.

Soha nem kért előleget, nem panaszkodott anyagi és magánéleti gondokra. Igaz, a férjéről alig mesélt, a gyerekeiről azonban sokszor beszélt. Főleg a nagyfiát emlegette, aki kiválóan kézilabdázott.

Az egyik helybéli szerint sem volt a családdal soha semmi probléma, kézilabda edzésre is együtt vitték a gyerekeket. Bár a férfi úgy tudja: a férj néha féltékenykedett, így akár ez is állhat a tragédia hátterében. Más szomszédok viszont azt állították, mostanában lehetett a házaspárt veszekedni hallani, de hogy ennek mi volt az oka, azt nem tudják.