hirdetés

Siófokon méregdrága a közpénzes városi kommunikáció. S hiába akarta az új független polgármester Lengyel Róbert mindezt megújítani és megreformálni, olcsóbbá tenni, sajnos 9-3 arányban leszavazták a képviselők a polgármesternek azt a javaslatát, hogy teremtsenek tiszta viszonyokat az eddigi szerződések felmondásával és új pályázatok kiírásával. Természetesen a siófoki kormánypárti képviselők ellenállása érthető, hisz mindegyik harcedzett média szakember és évekig dolgoztak a jelenlegi hű és hozzájuk lojális helyi média vezetőivel.  

 lengyelróbert

Ezen a területen is tiszta képet akartam kapni a hivatalom átvételekor, a városházi vizsgálat azt tárta fel: tavaly nyolc különféle szerződés révén 39,4 millió forintot költött az önkormányzat kommunikációra – mondta  Lengyel Róbertsiófok polgármestere a son.hu-nak.

A Siófoki Hírek havi önkormányzati magazin főszerkesztője és egy külsős újságíró havi bruttó 250-250 ezer forint díjazásban részesült, a siofoki-hirek.hu hírportál üzemeltetése és helyiségbérlete havi 635 ezerbe került, egy kft.-vel médiafigyelésre havi 266 ezerért szerződtek, egy weblapkészítőnek 781 ezer forintot fizetett a város tavaly, a Siófoki Hírek szerkesztőségének helyiségbérletére 2,5 milliót. A nyomdai és terjesztési költség 21,8 millió forint volt 2014-ben.

A képviselő-testület végül is a Siófoki Hírek főszerkesztőjét bízta meg: készítsen egy jelentős költségcsökkentést elérő tervet. Ezzel együtt fél éven át havi egymillió forintos támogatást biztosít a város a Somogy tévének műsorkészítésre.