hirdetés

Alighogy távozott Hegedüs István, az ORÖ sokat támadott vezetője, már az új elnökségnél is áll a bál. Állítólag az ÖRO két tagja mindenfajta meghatalmazás vagy döntés nélkül simán tízmilliót utaltatott ki magának, kártérítés címén. Minderről pedig az új vezetők semmit sem tudtak. A rendszer átláthatatlan és rossz.

Balogh-ORÖ

Balhéval folytatódik az ORÖ új vezetőségének regnálása. Miután lemondott Hegedüs István korábbi elnök, akit a Fidesz romaügyi miniszteri biztosának bábjaként tartottak sokan sokáig számon, két ORÖ-alkalmazott gond nélkül, mindenfajta akadályok nélkül ki tudott magának némi kis jövőbeli nyugdíjalapot biztosító milliókat utalni. B. Gáborné, volt gazdasági vezető 5 millió 900 ezer forinttal lett állítólag gazdagabb, D. Krisztinának pedig 3 millió 700 ezer forintot utaltak át. Minderről az új elnökség nem tudott.

Az Index cikke szerint a két nőt Balog János, az ÖRO elnöke, Tényi István és Vajda László ÖRO-képviselő is feljelentette. A két érintett személy azóta már felmondott, és az ügy jelenleg ott tart, hogy Balog elnök már azzal is elégedett lenne, ha az összeg felét visszafizetnék a nők. Az ÖRO háza taján jelenleg az EMMI, a NAV és az EU is vizsgálódik.