hirdetés

Elmaradt a TV2 pere, pontosabban mondva érdemi tárgyalás nélkül zajlott le a mai Fonyó Károly–Andy Vajna képzeletbeli csörte. Simicska Lajos üzlettársa azt szeretné elérni, hogy a kereskedelmi tévé eladását a kaszinógurunak érvénytelenítsék. A pert júniusra halasztották.

fonyó károly

Nem jutottak gyakorlatilag semmire a Fővárosi Törvényszéken az első tárgyalási napon a felek a TV2 fura és kusza átvétele és eladása miatt indított perben. Az eljárást a Simicska Lajos üzlettársának számító Fonyó Károly érdekeit képviselő oldal indította, azért, hogy helyezzék hatályon kívül azt a cégbírósági bejegyzést, amely szerint a TV2 Media Csoport Kft. nevű cég tulajdonosa a Magyar Broadcasting Co. Kft. lett.

Leegyszerűsítve Fonyóék azt szeretnék megakadályozni, hogy Andy Vajna érdekeltsége a TV2-t átvegye. A felperesnek azonban ma módosítania kellett azt a törvényi hivatkozást, amely alapján a pert megindította. Így új ügyvédi meghatalmazást kell adnia a jogi képviselőnek, és csak ezután kezdődhet el érdemben a TV2 adásvétele körüli tárgyalás.

Mint ismeretes, Simicska Lajos üzlettársának elővásárlási joga, opciója volt a TV2 megszerzésére. Komoly kölcsönt biztosított ugyanis a bajban lévő kereskedelmi tévé vezetőségének. Azonban Fonyó úgy véli, kijátszották, átverték azzal, hogy a tévé jogait kiszervezték a korábbi cégvezetők egy másik vállalkozásba, amit aztán Andy Vajnának értékesítettek. A kaszinóguru és nemzeti főfilmbiztos pedig állami banki kölcsönből megvásárolta súlyos milliárdokért a TV2-t. Fonyó bajban van, mert a cégbíróság Vajnát jegyezte be, illetve a kaszinóguru cégét írta be a cégnyilvántartásba. Ráadásul a TV2 üzletrészét milliárdos állami banki hitelből vásárolta meg a Vajna-érdekeltség, így ott szerepel az Exim Bank zálogjoga a cégiratokban.