hirdetés

Pályázati tanácsadói szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amellyel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni.

Hatvan, 2006. július 14. Kombájnok aratnak a Gödöllõi Tangazdaság ZRt. 1700 hektáros búzatábláján. A munkálatokban 11 nagy teljesítményû kombájn, 5 szállító jármû és 30 ember vesz részt. Ha az idõjárás is kedvez, a hónap végére befejezik a szemek betakarítását. A termésátlag, a minõség az eddigi felmérések szerint kiváló, hektáronként több mint 6,3 tonnát termést várnak a búzából. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Pályázati Tanácsadók Hálózata augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok pedig szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást – közölte a NAK.

A tapasztalatok szerint a pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg szabályos felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozásoktól vesz igénybe ilyen szolgáltatást.
Sok társaság foglalkozik pályázatírással, vannak lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok is, amelyek nem kellő felkészültséggel vagy etikátlan magatartással rontják a szolgáltatás hírnevét – közölte a kamara. A Pályázati Tanácsadók Hálózatának célja az, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat.
A hálózathoz olyan, pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amelynek során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek az adatbázisba.
A tagság számára a minősítés, illetve a tanácsadók tevékenységi és földrajzi működési területe elérhető, az érdeklődők az adatbázisból választhatnak pályázatírót. A kamara rendszeres tájékoztató képzéseket szervez a tanácsadóknak – közölte a NAK.