hirdetés

Ügyvédi letétbe helyezi felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 15 sebésze állítólag. Azért folyamodnak ehhez a nem mindennapi és drasztikus lépéshez az orvosok, mert a béreik emeléséről indított tárgyalások elakadtak.  Mint ismeretes, korábban felreppent a hír, hogy tömegével hagyják el a sebészek a győri kórházat, igaz, akkor a kórház vezetése heves cáfolt mindent. Nos, úgy tűnik, hiába.

győri kórház

Az orvosok azt írják, ha március 31-ig a felek tárgyalóasztalhoz ülnek és kompromisszumos megoldás születik, visszavonják felmondási szándékukat.

Az orvosok közleménye szerint béreik emelése miatt januárjában fordultak a kórház vezetéséhez. A menedzsmenttől azt a választ kapták, hogy tárgyalásokra nincs lehetőség, a felsorolt igényeket a kórháznak nem áll módjában teljesíteni.

A sebészek közleménye szerint a bérigényüket a kórház vezetése sem tekinti eltúlzottnak. A megemelt bérek is jóval alacsonyabbak lennének az Európai Unió vagy a környező országok szintjénél, de a régió megyei és városi kórházainál is.