hirdetés

Kivonul a szexi lányokból meggazdagodott milliárdos a sportból. Fájhat is a feje mindenkinek, mert a milliárdosok Topja Gattyán György évente egy milliárdot adott a sportnak, a hokinak. Azt, hogy van-e összefüggés a milliárdos ezen kivonulása között és aközött, hogy a NAV bizony igencsak kellemetlenkedik Gattyánnal, nem igazán tudni. A Docler Holding a következő szezontól így nem támogatja a többszörösen magyar bajnok Dunaújvárosi Acélbikákat. Gattyán György cégcsoportja az évek alatt több mint egymilliárd forintot invesztált az egyesület szakmai munkájába, most azonban a Docler-csoport úgy döntött, hogy inkább más területekre fektetne be.

gattyán ask.fm

A Forbes magazin 2014-es listája alapján a leggazdagabb magyarnak tartott Gattyán György és cégcsoportja sokéves együttműködés után fordul el a jéghoki csapattól – írja a dunaujvaros.com.

Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs és CSR-vezetője közleményében azt írja, hogy a csoport a jövőben figyelmét új területek felkarolásának szenteli. Kiemeli, hogy a Docler-csoport társadalmi felelősségvállalásról készített éves portfóliójából kitűnik, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordított az elmúlt években a sport támogatására.

„Évről évre a támogatási keret jelentős, meghatározó része a sportolókat, sportegyesületeket segíti. A cégcsoport igyekszik felelősséggel dönteni a beérkező kérelmekről, így idén úgy határozott a szakmai vezetés, hogy egy hosszú periódus után más területeknek szeretne kiemelt szerepet adni.”

„A Docler-csoport fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A cégcsoport CSR tevékenysége igen széles körű és aktív mind Magyarországon, mind Luxemburgban. Az elmúlt években kiemelkedő szerepet kapott a céges támogatások terén a sport. A Docler Holding támogatói körében köszöntheti Rapport Richárd olimpikon sakknagymestert, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázót, a BME Futsal csapatát, mozgássérült sportcsapatot, a fiatalok atlétikai felkészülését segítő Ikarus BSE-t, valamint a többszörös magyar bajnok jégkorongcsapatot, a Dunaújvárosi Acélbikákat. A Dab.Docler megkerülhetetlen szereplője a magyar jégkorongéletnek, az egyesület nemcsak a felnőtt csapat eredményeire lehet büszke, hanem kiváló munkát végeznek az utánpótlás nevelésében is, gyermekcsapataik is egyre sikeresebbek. A névadó szponzori szerepet immár kilencedik éve a Docler-csoport látja el, támogatásukkal hozzájárulva a címek eléréséhez.”

Nemes hangsúlyozza, hogy az együttműködés alatt az Acélbikák megnyerték a Mol-ligát, a magyar bajnokságot, illetve a Magyar Kupát is, és mindez a Docler jelentős anyagi hozzájárulása nélkül nem jöhetett volna létre. Összesen több mint egymilliárd forintot költöttek a csapatra.

A közleménnyel kapcsolatban Azari Zsolt, a Dab.Docler jégkorongcsapatának ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Docler Holding még minden idei vállalt kötelezettségét teljesíti.

( Fotó: ask.fm )