hirdetés

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint százhatvannyolc önkormányzat 5900 dolgozója vett részt az érdekképviselet által tegnap meghirdetett országos sztrájkban.

boros-peterne-onkormanyzati-szakszervezetAz érdekképviselet bruttó 30 százalékos illetménynövelést követel az önkormányzati köztisztviselők számára októbertől.

A helyi önkormányzatok csak akkor fognak tudni feladatot ellátni, ha motivált köztisztviselőkkel, személyi állománnyal rendelkeznek. Ezért fogalmazom meg a kormányzat felelősségét abban, hogy ne térjen ki annak a mindegy 22 milliárd forintnak a biztosításától, amely egy évre szól, és amelyet mi finanszírozásra követelünk – fogalmazott Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A sztrájkra reagálva az MSZP azt közölte: szolidáris a sztrájkoló közalkalmazottakkal. A szocialisták 50 százalékos béremelést követelnek a közszférában, és 100 ezer forintra emelnék a nettó minimálbért.
Az LMP szintén szolidaritását fejezte ki a sztrájkoló önkormányzati dolgozókkal, és azonnali, legalább 30 százalékos béremelést követel.