hirdetés

Eddig több mint 100 résztvevő lett koronavírusos a magyar-szlovák kézilabda EB-n. A legrosszabbul a német válogatott járt, már 12 játékos beteg. A spanyoloktól ki is kaptak a középdöntőben. Azt, hogy hány néző lett beteg nem tudni. A olt ellenfeleinknél is bőven van beteg.

 

Több mint száz résztvevő fertőződött meg koronavírussal a magyar-szlovák rendezésű kézilabda-Eb alatt – közölte csütörtökön az Európai Kézilabda Szövetség az EHF.

Nos ez lesújtó és egyben a legemlékezetesebb EB-lesz a csapatok számára.hisz a németek lassan elfogynak annyi a beteg.

Csütörtökön kezdődtek a középdöntők a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon, ahol több olyan csapat is érdekelt, amelynek számos játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A legrosszabb helyzetben a D csoport élén végzett német válogatott van, ők 12 pozitív esetet jelentettek. Kérvényezték a spanyolok elleni meccs elhalasztását, de nem járult hozzá ehhez az EHF. Végül a németek 29-23-ra kikaptak.

Az Eb-ezüstérmes horvátok közül kilencen érintettek, a lengyeleknék hat, a hollandoknál és az oroszoknál négy-négy, a svédeknél és az izlandiaknál három-három, a franciáknál pedig egy esetet vettek nyilvántartásba.

( Predrag M.)