hirdetés

Előzetesbe került öt ember, köztük három rendőr, akiket azzal gyanúsítanak, hogy embereket csempésztek át a déli határon. A rendőröket a lebukásuk után menesztettek a testülettől. 

rendőrség

Bács-Kiskun megye déli részén, Hercegszántó térségében működő embercsempész hálózatot kaptak el a rendőrök múlt szerdán. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bajai Rendőrkapitányság a banda több tagjánál egyidejűleg tartott házkutatást, majd 5 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A bandatagok közül hárman hivatásos rendőrként teljesítettek szolgálatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományában, de a szolgálati viszonyukat július 30-ával, a lefülelésük után egy nappal meg is szüntették.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51. számú főúton a járőrök mozgását, erről egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, majd a megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű hatóság által történő ellenőrzést elkerüljék.

Az ügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa az 5 őrizetbe vett személy előzetes letartóztatását elrendelte.