hirdetés

Beégette a rendőrséget a bűnbánó maffiózó. Előzetes letartóztatását kéri az ügyészség és feltehetőleg a bíróság el is rendeli a 30 napos fogva tartását a hírhedt leszámolásos ügyek koronatanújának. R. László ugyanis 35 millió forintnyi lopott parfümmel bizniszelt orrgazdaként úgy, hogy éjjel nappal vigyáztak rá az NNI nyomozói. A maffiafőnök szó szerint hülyét csinált a rendőrségből. Úgy tudjuk az őrizetben lévő koronatanú azonban védelmi pénzeket is szedetett és olyan kölcsönöket, hiteleket kért vissza amit már rég visszakapott ügyfeleitől.

 Radnai 3

Azért mert valaki besúgó lesz és társaira önös érdekei miatt terhelő vallomást tesz, ráadásul úgy, hogy annak a felesem igaz, nos az nem a hosszú élet titka. Azért mert valaki a rendőrök érdekei szerint ugrál az nem jelenti azt, hogy ő érinthetetlen. Már pedig az éjszakai élet emblematikus figurájára  Portik Tamásra terhelő vallomásokat tevő R. László ezt hitte. Így történhetett meg, hogy az NNI fő koronatanúja rendőri védelem alatt bizony komoly bűncselekményeket követhetett el. Mindez pedig rossz a rendőrségre nézve, rossz a közbizalomra nézve, rossz mindenhogy. R. László és csipet csapat kihasználva a rendőri fölényt és védelmet először olyan hiteleket kezdett vissza kérni, amelyeket az adósok már réges régen visszafizettek neki. Aztán jöttek a védelmi pénzek beszedései, amely egy ideig ment. De a XIII. kerületben egy szórakozóhelynél csúnyán elverték R. Lászlóék embereit. Majd pedig jött a 35 millis lopott parfüm ügylet,amelybe belekeveredett a rendőrségi koronatanú R. László. Őt orrgazdasággal és csalással gyanúsítják. A vele együtt bevitt másik két férfit elengedték a rendőrök. Érthető módon, hisz ők R. Lászlóval biztosan nem üzletetek, hisz a Conti Caros és Energolos olajos szép időkben ők Energolos fiúk voltak. Azaz Portikkal és Drobilich-al dolgoztak főként. R. László természetesen azzal védekezik, hogy őt le akarják járatni, mint koronatanút.

Nos tény kérdése, hogy R. László már magát lejáratta, hisz 2004-ben már tett egy írásos vádalkut, amelyben a leszámolásokról vall részletesen. Nos abban a megrendelők és a kivitelezők egészen mások, mint a mostani vádalkujában fura mód. Most mindent Portik Tamás rendelt meg. Tény az is, hogy R.Lászlót ha elrendelik előzetes letartóztatását bilincsben viszik majd tanúskodni minden Portik perre, ami nem azt fogja erősíteni ,hogy ő bizony egy szavahihető ember. S ezt mind tetéz az is, hogy korábban az egyik Portik perben a bíró kirekesztette R. László vallomásait a bizonyítékok köréből. Egy másik szintén Portik perben pedig a bíró azt mondta, hogy a rendőrség nem vizsgálta meg kellően, hogy a koronatanú igazat mond-e.