hirdetés

A vicces madarakról szóló animációs film, az Angry Birds  39 millió dollárt, azaz  11 milliárd forintot  hozott az elmúlt napokban. Így mondhatjuk, hogy bizony a várakozásokat felülmúlva tarolt az amerikai mozis hétvégén. A film a Sony és a népszerű telefonos játékot gyártó finn Rovio közös produkciója.

Angry-Birds-final-quad

A Clay Kaytis and Fergal Reilly rendezte animáció debütáló jegyárbevételét az észak-amerikai mozikban 39 millió dollárra, azaz 11 milliárd forintra  becsülik, ezzel nemcsak a szintén ezen a héten bemutatott filmeket verte meg, de letaszította trónjáról a Disney és a Marvel képregény-adaptációját, az Amerika kapitány – Polgárháborút, amely két héten át tartotta csúcspozícióját a bevételi toplistán – értesült a The Hollywood Reporter.

Az Amerika kapitány – Polgárháború ezen a hétvégén 33,1 millió dollárt hozott, ez 54 százalékkal kevesebb, mint egy hete. A film így összesen már 347,7 milliós észak-amerikai jegyárbevételnél tart, világviszonylatban pedig pénteken átlépte az egymilliárd dolláros mérföldkövet, így a Disney milliárdos filmjei klubjának tizedik tagja, valamint a világon minden idők 19. legnagyobb bevételű mozija lett.

A mérges madarak lövöldözős mobiljátékából készült film világszerte 94 millió dollárral lett gazdagabb, ezzel összesen 150 milliós jegyárbevételre tett szert a becslések alapján.

(Fotó: Forbes)