hirdetés

Retteghetnek az álhírterjesztők. Elkapta a rendőrség azt a vloggert, aki elterjesztette a Budapest lezárásáról és a katonaság bevetéséről szóló álhírt. Nos katonák vannak, segítik a rendőrök munkáját. A gyanúsított akár 2 év büntetést is kaphat, ha a bíróság elítéli. Arról sajnos már nem számolt be a rendőrség, hogy őrizetbe vették-e a rémhírterjesztőt és kezdeményezik-e a gyorsított eljárást ellene.

 

A fiatal vlogger hamis információ terjesztésével bűncselekményt követett el. Helyzetét súlyosbítja, hogy mindezt veszélyhelyzet idején tette, amikor különösen fontos volna a dezinformációk fékezése.

A rendőrség rekord időn belül elfogta a 30 éves J. Levente Szabolcsot, akit azzal gyanúsítanak, hogy a youtube-os videóblogjában elsőként beszélt arról, hogy az operatív törzs a főváros lezárására készül – írja közleményében a Belügyminisztérium.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályának munkatársai azonosították a youtubert és el is fogták J. Levente Szabolcsot. A férfi budapesti lakcímén házkutatást tartottak, és számítástechnikai eszközök mellett 5,64 gramm kábítószergyanús növényi származékokat is lefoglaltak.

A nyomozók a férfit közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi a videó feltöltésének tényét elismerte. A BM tudatta azt is, a férfi 30 éves, középiskolát végzett, egy budapesti hotelben biztonsági őrként dolgozik.

Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra int. Kizárólag a hatóságok iránymutatásait kövessék, hiteles forrásból tájékozódjanak – hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium.