hirdetés

Újabb magyarországi rekordokat döntött a Star Wars hetedik epizódja: Az ébredő Erő. Nincs mese, három hét alatt másfél milliárd bevételt hozott.

 star wars

A filmre három hét alatt 1 005 146 ember váltott jegyet, ami csaknem 1,5 milliárd forintnyi bevételt generált. Utoljára a 2009-ben bemutatott Avatar volt az a film, amelyre több mint egymillió néző volt kíváncsi, de annak három hónap kellett, hogy elérje ezt a számot – közölte a film magyar forgalmazója.

A széria új epizódja nemcsak Magyarországon, de a világ más pontjain is több új csúcsot állított fel: az európai piacon már a bemutató napján 14,1 millió dollárt (4,1 milliárd forintot), míg Észak-Amerikában az első napon 57 millió dollárt hozott, az első két napon összesen pedig 130 millió dollár bevételt generált, ami minden idők legjobb eredményének számít.

Emellett rekordidőn belül, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros (288 milliárd forint) bevételt is világszinten úgy, hogy Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni. Az eddigi csúcstartó a Jurassic World volt, amely 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt.