hirdetés

Ráhozták a szívbajt rendesen a kaszinós futballklubtulajra. A többszörös magyar bajnok csapat felkerült a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára. A DVSC futballcsapatának tulajdonosa, Szima Gábor szerint maximum pár tízezer forintos tételről lehet szó. Minderről a Dehir.hu számolt be.  

DVSC

A végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt. a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában – írja a Dehir.hu. A DVSC Zrt. cégkivonatában egyelőre nincs nyoma semmilyen végrehajtási eljárásnak, ugyanakkor ez azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.

A DVSC múlt szerdai szurkolói ankétján Szima Gábor klubelnök úgy fogalmazott, hogy valamikor 2009-ben vagy 2010-ben a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-szereplések után járó pénzekből a DVSC eredménytartalékot képzett. Ennek egy részét elköltötték, a másik részét azonban nem, emiatt azt kamatokkal és büntetőkamatokkal le kellett adózni. Ebből lett a DVSC-nek közel százmillió forint adótartozása.

Az elnök ezután azt mondta, hogy a DVSC ezt visszafizette, majd helyesbített, mondván, van még vissza belőle tízmillió forint, ami nincs kifizetve. Aztán mégis így fogalmazott: Kifizettük, tehát nincs tartozása a DVSC-nek a NAV felé.

Szima Gábor hozzátette, tavaly nyáron épp emiatt kellett csökkenteni a kaszinós cégekben a DVSC üzletrészét, hogy ne veszítsék el az adótartozás miatt a kaszinós koncessziókat – olvasható a Dehir.hu-n.

A Dehir.hu-cikkre reagáló, a DVSC honlapjára felkerült közleményben az áll, hogy a csapatot működtető cégnek a cégautó adónemben, január 20-ai esedékességgel 33 ezer forint hátraléka volt  és ennél nagyobb összegű túlfizetése van más adónemben. A kettőt adminisztrációs okokból nem vezette még össze a NAV, ezért „a DVSC a mai napon átutalta a 33 000 forintot”.

Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszközállománnyal rendelkezik – írja közleményében a klub.

(Fotó: nb1)