hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyezték a bőnyi rendőrgyilkost. A Győri Járásbíróság a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott kihelyezett ülésén döntött Gy. I. kényszerintézkedéséről, akit a tököli rabkórházba vitt a TEK.

bonyi-rendorgyilkosAz előzetes letartóztatás a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított idős férfi esetében azt jelenti, hogy amint állapota engedi, valamelyik büntetés-végrehajtási intézetbe kerül a rabkórházból.

Gy. I. ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, amelynek büntetése akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.

A férfi ügyvédje állítja, hogy védence nem célzott lövés adott le és nem akar gyilkolni. Csak meg akarta ijeszteni a rendőröket.

Mint ismeretes, szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő. Az, hogy a magyar FBI vezetése egy ilyen veszélyes, fegyverekkel rendelkező férfihez miért nem kérte a TEK, segítségét máig érthetetlen, amit kérdésként az Esti Újság vetett fel elsőként.