hirdetés

Puklit a notórius feljelentőnek és bejelentőnek számító fideszes Tényi István nyomta fel a rendőrségen, úgy tudni. Tényi közfeladati helyzettel visszaélés bűntett miatt fordult a rendőrséghez. A fideszes feljelentőember szerint a korábban a Teleki Blanka Gimnázium elé szervezett tüntetés is jogellenes volt, bár azt az Esti Újság nem tudja, tett-e abban az ügyben is bejelentést Tényi vagy sem. Mindentől függetlenül értesüléseink szerint a gimi igazgatójának megbízatása hamarosan lejár, és feltehetőleg csomagolnia kell.

pukli

A fideszes Tényi István feljelentése nyomán nyomoz a rendőrség Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója ellen. A feljelentő állítólag azt írta, hogy a Teleki egyik tanárának Pukli miatt kellett felmondania, ezért „minősülő közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával” fordult a rendőrséghez.

„A felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, valamint kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. A helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő. Az intézmény vezetője később maga is utalt rá, hogy a tiltakozó pedagógusnak távoznia kell az intézményből” – írta Tényi.

A gimiigazgató Pukli ellen a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztály nyomoz.

Tényi István, V. kerületi önkormányzati képviselő, mondhatni bizony, rutinos és gyakorlott feljelentő. Korábban vizsgálatot kért Andy Vajna vagyonosodásának ügyében, és hivatali visszaélés gyanújával tett bejelentést például a jobbikos Novák Előd akciója miatt. De jelentette már fel az Ökotárs Alapítványt és a HVG-t is.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy hamarosan Puklinak lejár a megbízatása a Teleki élén, és azt meg kell hosszabbítani, újra kell pályáznia. Azonban kérdéses, hogy egy kormányhoz tartozó KLIK vagy egy EMMI mit szól az igazgató esetleges újbóli kinevezéséhez. Eléggé valószínűtlen, hogy menni fog.