hirdetés

Újabb fordulat a halálra gázolt juhászból lett politikus ügyében. Az Együtt –Pm jelöltjének Váradi Andrásnak a tragikus halála miatt pótmagánvádas eljárás indulhat, mert a nyomozás sok – sok mindent nem tisztázott holott ez lett volna a rendőrség fő feladata. Sajnos az ügyben egyre több az ellentmondás és a furcsaság. Egyre többen vélik azt, hogy a juhásznak nem véletlenül kellett meghalnia. 

 Váradi András

Az Együtt-PM volt polgármesterjelöltjét az önkormányzati választások előtt gázolta el egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár, miközben Váradi épp plakátolt. A volt juhász a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrség áprilisban bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást a gázolás ügyében, Váradi András családja azonban pótmagánvádas eljárásra küldte meg az iratokat a Fejér Megyei Főügyészségnek.

A Váradi hozzátartozóit képviselő jogász, Magyar György úgy véli, a rendőrségi vizsgálat számos ellentmondásra nem adott ma­gyarázatot. Szerinte az orvos- és a műszaki szakértői vélemények számos ellentmondást tartalmaznak, nem volt helyszíni bizonyítás és a család szerint az sem egyértelmű, hogy miképp keletkeztek a sérülések, illetve hogy hogyan maradhatott sértetlen az a létra, amelyért Váradi András állítólag kiszállt a kocsijából.

A bíróság leghamarabb szeptemberben dönt a pótmagánvádról.