hirdetés

Portik Tamásra  még anyósa is terhelő vallomást tett, aki nem mellesleg az MTVA ex-sportvezetőjének Riskó Gézának a testvére. A maffia vezérnek tartott Portik anyósa egyébként 1998-tól folyamatosan jelentgeti fel vejét és unokáinak az apját. Az anyóst mi fűti pontosan nem tudni de a ma Aranyalkony néven ismert idősotthonok létrehozásához is közük volt, Portikkal közösen de ott valami történhetett. Portik feleségének Almának a családja ugyanis orvos végzettségű volt, azaz kellettek a nyugdíjasház projekthez ők is.  

aranykéz utcai robbantás

Fura tanú meghallgatás volt a Portik peren. A vád tanúja ugyanis nem más volt többek között, mint Portik anyósa. Az a Riskó lány, akinek a testvére Riskó Géza nagy Fideszes tévés hírében áll. Nem véletlenül vezethette az MTVA egyik legköltségesebb szekcióját a sportosztályt. Így nem is kell sokat agyalni azon, hogy a Fidesz éra idején miért is került hirtelen bajba Portik . Volt, aki szólt az érdekében. s így az is tény, hogy Portiknak anyósa testvére révén komoly vonala lehetett a Fideszhez is. Márpedig egy testvér csak segít a hugán, aki belekeveredett a Portik famíliába ha akart,  ha nem.  Ráadásul arról senki sem beszél, hogy a 90-es évek végén Portik nagyszabású idősotthonok alapításába kezdett. s ebben segédkezett neki az alvilág pénztárnoka alias Kis Bandika is. Sőt anyósának férje is, részt vett ezen projektekben hisz nekik voltak orvosi végzettségük, ami alap követelmény volt ezen intézmények elindításához. Azaz akkoriban még nem volt gond Portik és anyósa között vagy csak egy erőltetett jó viszony volt köztük,nem tudni pontosan. de anyagilag is függő viszonyban voltak egymástól, hisz Portiknak kellett feleségének a családja és létre is jöttek az Aranyalkony idősotthonok. Az más kérdés, hogy miként. Az azonban tény,hogy nagy biznisz volt. Azt nem tudjuk, hogy menetközben lett e,volt-e elszámolási vita Portik és anyósa  a Riskó lány között de elképzelhető, hogy volt. Bár Portik anyósa anno azt nyilatkozta ( 2002-ben )  amikor még senki sem tudta hol bújkál Portik, hisz 1996-tól nyomtalanul  eltűnt, hogy az a baj unokáinak az apjával, hogy a lányát tönkretette és egyenesen megbabonázta, aki így egyfajta rabszolga életet él Portik mellet.  S természetesen a nagymamának az is fájt, érthető módon, hogy az unokáival alig alig találkozhatott. emelettat sem titkolta az anyós ezen korábbi beszélgetés során, hogy Portik amíg szökésben volt, simán tudott utazgatni Amerikába is , egyik gyermeke ott is született. S nagyon jó viszonyt ápolt Portik nemcsak a politikai de a rendőri vezetéssel is.

Portik Tamás keze mindenhová elért, boldog lennék, ha csak olajozott volna – ezt Portik élettársának édesanyja, négy gyermekének nagyanyja mondta tanúvallomásában az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt folyó büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint az 1998. júliusi, négy halálos áldozatot követelő merénylet célpontja a rendőrségnek az 1990-es évek alvilági szervezeteiről és az olajozásról részletes vallomást tevő, az éjszakai életben ismert Boros József Károly volt. A robbantás megbízója az ügyészség szerint – a másik eljárásban az éjszakai élet egyik erős embereként számon tartott Prisztás József 1996-os megölése miatt is megvádolt – Portik Tamás, végrehajtója pedig a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével is vádolt Jozef Rohác volt. Mindketten tagadják bűnösségüket.

Portik anyósa a tárgyaláson arról is beszélt, hogy veje Aranykéz utca közelében levő lakásában kellett rendszeresen virágokat locsolnia. 1998. július elején pedig, amikor a robbantás történt, Portik az egyik emberével azt üzente neki, hogy a lakás foglalt, ne menjen oda, de még a belvárosba se, különösen ne az unokával.

Amikor az ügyész rákérdezett Portik rendőrségi kapcsolataira, a tanú azt vallotta, neki Portik azt mondta: a rendőrségnek dolgozik. Azt hajtogatta, hogy “a jó oldalon áll”. Nemcsak rendőri kapcsolatai voltak, de mindenhová elért a keze: a gyámhivatalhoz, a cégbírósághoz, a földhivatalhoz – mondta Portik anyós. Szerinte amikor lányának, Portik élettársának az Egyesült Államokba kellett mennie, de a repülőtéren kiderült, hogy lejárt az útlevele, egy éjszaka alatt intézkedtek, a repülőtéren pedig civil ruhás fegyveres vigyázott rájuk.

A tanú felidézte, hogy egy fenyegetés miatt indult perben a bíró azt mondta: tanuljon meg együtt élni a fenyegetésekkel, amikor pedig 2005-ben a budaörsi kapitányságon bejelentést tett fenyegetés miatt, a rendőrségi előadó a liftben sírva kérte, menjen máshová, mert ő nem tudja felvenni a harcot Portik embereivel. A tanú szerint minden, hatóságokhoz intézett bejelentése eredménytelen maradt, de egy-egy eset után, amikor kijött a rendőrségről, Portik már tudta, hogy ott mit mondott.

Arra a kérdésre, hogy Portik kapcsolatai átíveltek-e kormányokon át is, a tanú azt mondta mindig is így volt, neki még Gyurcsány Ferenc sem tudott segíteni. Szerinte lányának Portik lakásában néha egész nap négykézláb kellett közlekednie, a gyerekek pedig a földön ettek, hogy az ablakból ne lehessen őket meglátni. Előfordult, hogy éjjel a sötétben kellett az autóból egy ismeretlennek átadnia egyik síró unokáját, míg a másik zokogva könyörgött, hogy őt ne adja oda idegennek.

Portik szerint a tanú ártatlanul akarta börtönbe juttatni, indulatos szóváltások során kölcsönösen hazugsággal vádolták egymást. Portik szerint élettársa anyja Hannibal Lecternek, A bárányok hallgatnak című film pszichopata sorozatgyilkosának személyiségét vetíti rá.