hirdetés

Nem tartja jelentős problémának a vasárnapi bérpótlék rendezését a KDNP. Főleg azután nem, hogy a boltzáras ötletüket dobta a Fidesz. Vagyis úgy tűnik, hogy a százszázalékos bérpótlék visszaállítását, amelyet a múlt héten törölt el a vasárnapi zárvatartással együtt a parlament, nem fontos már a keresztény politikusoknak.

harrach péter

A bérpótlék kérdésének megfelelő bér mellett kisebb a jelentősége; a többség azonban ma minimálbért kap, amit mindenképpen növelni kell – fogalmazott Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a kereskedelmi szakszervezetekkel történt egyeztetést követően. Harrach inkább az önkéntes munkavállalás kérdését tartja fontosnak, különösen nagycsaládosoknál, kisgyermekeseknél, gyermeküket egyedül nevelőknél

Közülük azokat kellene beosztani, akik ezt önként vállalják – mondta Harrach, aki szerint egy vasárnap is elég lenne, ha már muszáj dolgozni.

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre és a munka törvénykönyve módosítására van szükség a szabad vasárnap megszüntetése miatt kialakult helyzet kezelése érdekében – mondta Harrach Péter, miután egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel.