hirdetés

Kiengedték a dutyiból a rendőrök által leleplezett tordasi droglabor egyik gyanúsítottját. Az Esti Újság úgy tudja a férfi adta az ingatlant a hatalmas mennyiségű szintetikus kábítószer előállításához és ő is részt vett az előállításában. A rendőrök 2-300 millió forintnyi kábítószert foglaltak le, ami ügye nem csekély mennyiség. Így kijelenthetjük újabb érdekes fordulat történt a drog-ügyben és lehet több is lesz még.

 

Mint arról korábban beszámoltunk a tordasi drog-labor ügyében több érdekesség is történt. Az egyik, hogy a kábítószer labort egy közismert politikai főtanácsadó üzlettársa dobta fel, mert súlyos milliókkal tartozott az egyik gyanúsítottnak.

Aztán kiderült, hogy az egyik érintett B.Péter súlyos, halálos és egyben gyógyíthatatlan beteg. A férfi azonban azóta sem szabadult, mert a betegségéről szóló papírok nincsenek meg és a kint lévő barátai sem nagyon segítenek neki ezek pótlásában. Az Esti Újság úgy tudja a férfit a BV-ben is megvizsgálták de szakorvos még nem mondta ki, hogy halálos beteg.

A legújabb fordulat a droglabor ügyében, hogy az egyik előzetesben lévő gyanúsítottat kiengedték a hatóságok, ami számunkra furcsa, hisz ilyen volumenű ügyben a bíróság egészen bizonyosan súlyos ítéletet fog kihirdetni. Ráadásul a kiengedett gyanúsítotté volt az ingatlan, ahol kotyvasztották a drogot és a férfi igencsak tevékenyen részt vett a kábítószer előállításában. Így nem igazán érthető miért engedték a dutyiból, hacsak nem alkut kötött más ügyekben az ügyészekkel.

Az ügyben és az új fordulatok miatt kerestük B.Péter ügyvédjét is. Dr.Encs Péter azonban közölte értesüléseinket sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánja.

Korábban írtunk az ügy más érdekességeiről. Volt olyan személy, akit a rendőrök ugyan a tett helyszínén fogtak el, de gyanúsított sem lett. Ráadásul az sem teljesen tisztázott, hogy a laborban tetten ért és előzetesbe került három fő épp mit csinált a bűnbarlangban ? Épp dolgozott vagy csak ott volt ? Az egyik az épp halálos beteg B.Pétert a WC-ben fogták el, ahol épp az ott szokásos dolgát tette.

Korábban írtuk, hogy a tordasi droglabor leleplezése körül vannak érdekes körülmények. Úgy tudjuk egy adósuk dobta fel a tordasi droglabor állítólagos üzemeltetőit. Ráadásul a rosszakaró budapesti férfi ellen több bűnügy miatt folyik eljárás, a kár többszáz millió forint de még csak előzetesbe sem került soha, ami lehet csak véletlen. De az is lehet, hogy a rendőröket az tartotta vissza, hogy a férfi volt üzlettársa egy közismert politikai főtanácsadó.

Korábban az ügy felderítése után Balotai Attila, a BRFK felderítő főosztályának vezetője a banda tagjainak elfogása után úgy nyilatkozott, hogy a házban lefoglalt alapanyagokból 100-150 ezer adag kábítószert lehetett volna előállítani, amelynek 250-300 millió forint a feketepiaci ára.

Elmondta azt is, az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy a fővárosban a kábítószer ára kissé megemelkedett, és egyre több amfetamint találtak. A rendőrök gyanúja beigazolódott , hogy a feketepiacon az amfetamin már nem külföldről származik, hanem Magyarországon igyekeznek előállítani azt a kereskedők.

A Fejér Megyei Főügyészség letartóztatást indítványozott a szerb férfi és két cinkostársa ellen szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró helyt adott az indítványnak és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges, két terhelt pedig fellebbezéssel élt az ellen.

Úgy tudjuk a rendőrök munkáját egy igazi szélhámos is segítette, akinek van bőven ügye. Több százmilliós csalásokban érintett a droglabort feldobó férfi de érdekes módon egy napot sem töltött soha előzetesben. Erre az egyik magyarázta talán az lehet, hogy a budapesti szélhámos üzlettársa volt az egyik közismert politikai főtanácsadó, megmondó.

Persze az is lehet, hogy csak szerencséje volt és emiatt nem került dutyiba.

A rendőrök munkáját segítő budapesti férfi állítólag súlyos tízmilliókkal tartozott a most előzetesbe került egyik gyanúsítottnak. Sőt úgy tudjuk a csaló annyira pofátlan, hogy nemrég az Operatív Törzset is átverte pár millióval állítólag.

( Turcsányi -Csákány)