hirdetés

Kétszázezerbe került a XV.kerületi Fideszes polgármesterjelöltnek a törvénysértés a suliban való kampányolgatás. László Tamás már már renitens törvénysértő, hisz áprilisban is elmeszelték az országgyűlési választások során.

 

lászló tamásÚjra megbüntették László Tamást, Fidesz-KDNP XV. kerületi polgármester-jelöltjét, amiért kampányolt a XV. kerületi Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskolában tartott tanévnyitó ünnepségen. László, a kerület volt országgyűlési képviselője már korábban is kapott büntetést, most visszaesőként kétszázezer forintra bírságolta őt meg a Budapesti Választási Bizottság.

Mint arról mi is beszámoltunk László Tamás a szeptember 3-i a tanévnyitó ünnepségen a jelenlévők szerint egyértelműen kampánybeszédet tartott az iskolában. Emiatt többen bejelentést tettek a Helyi Választási Bizottságnál.

Mind a választási, mind a közoktatási törvény tiltja, hogy a politikusok kampányeseményeket szervezzenek a közoktatási intézményekben. A Helyi Választási Bizottság meg is állapította, hogy a volt képviselő törvénysértést követett el, de semmiféle szankcióval nem sújtotta. László arra hivatkozással fellebbezett, hogy őt a tankerületi igazgató hívta meg a tanévnyitóra és kérte fel, hogy tartson beszédet.

A Fővárosi Választási Bizottság csütörtöki ülésén módosította a Helyi Választási Bizottság határozatát, és 200 ezer forint bírságot is kiszabott Lászlóra, illetve eltiltotta a további jogsértéstől.

A politikust már az április országgyűlési választások előtt is elmarasztalták, amikor szintén iskolában kampányolt, narancsot és tollat osztogatott  egy iskola előtt a diákoknak.

A kerületben szeptember 30-án tartanak polgármester választást, az országgyűlési képviselővé avanzsáló korábbi polgármester, a DK-s Hajdu László lemondása miatt.