hirdetés

Komoly rendőri fogás Kecskeméten és egyben elrettentő eset. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves helyi fiatal ellen, aki pékárut lopott.  A fiatalt előzetes letartóztatásba helyezték a történtek miatt.

rendorseg_

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú október 30-án délelőtt bement egy üzletbe, ahol már nem volt ismeretlen az eladó számára. A gyanúsított a boltban magához vett egy becsomagolt péksüteményt, majd azzal fizetés nélkül akart távozni. A sértett megkísérelte visszatartani a fiút, aki megszorította a nő karját, majd a pékáruval együtt elmenekült a helyszínről. A fiút már aznap délután elfogták a rendőrök.

A nyomozók a – hatóság számára sem ismeretlen – 17 éves fiatalkorút, őrizetbe vétele mellett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. október 31-én elrendelt.

A fiatal pékárutolvajnak már volt baja a törvénnyel, úgy tűnik, hisz aligha csuknak le valakit előzetes letartóztatásba, egy sütilopásért. Hacsak nem volt felfüggesztett büntetése vagy nem követett el hasonló bűnöket.