hirdetés

Patkányinvázió Kenderesen. Úgy tűnik, télen jól elszaporodtak a város főterén a patkányok. A februári közmeghallgatáson lakosok is jelezték már az önkormányzatnak, hogy a városközpontban a takarmánybolt körül patkányokat láttak. Mivel élelmiszerbolt is van a közelben, addigra már valaki feljelentést tett a járási hivatalhoz is.

patkányok

Mivel a járási hivatal hatásköre az ügyben intézkedni, a polgármesteri hivatalban nem kívántak nyilatkozni. A kenderesi önkormányzat február 8-ai közmeghallgatással egybekötött ülésén Pádár Lászlóné polgármester a felvetődött lakossági kérdések összegzésekor azt mondta, hogy igen erősen foglalkoztatja a település központjában lévő takarmányosnál elszaporodott patkányok látványa, ami miatt nagy a felháborodás. Jelentették az illetékes hatóságoknál, amelynek eredményeképpen több ellenőrzést tartottak a szakemberek a helyszínen, akik határidőt szabtak és feladatokat határoztak meg a tulajdonosnak. Ha ezt nem végzi el, további intézkedéseket fognak tenni – foglalta össze a jegyzőkönyv szerint a városvezető.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályához idén január 25-én névtelen bejelentés érkezett a kenderesi takarmányboltnál tapasztalt problémákról – mondta Hodos Julianna a szoljon.hu-nak.

A Népegészségügyi Osztály elrendelte a rágcsálóirtást, az Építésügyi Osztály az épület állaga alapján az életveszélyes állapot megszüntetése érdekében kötelezte a tulajdonost az épület egy részének elbontására, s a megmaradó rész helyreállítására.

Az érintett takarmányboltnál azt láttuk, elkezdődtek a felújítási munkák. Ott jártunkkor épp nem dolgoztak a munkások, de a környéken lakók elmondták, javítják az épületet, s  a takarmányt már elvitték innen.

(Forrás: Esti Újság–szoljon.hu)