hirdetés

Lassan tejkommandó is alakulhat az áfacsalók kiiktatására. A szuperhatóság komolyabban veheti fel majd a harcot a tervek szerint az áfacsalókkal szemben. A csoport 25 fős lesz, és nemcsak az adóhivatal, hanem a NÉBIH szakemberei is benne lesznek.

NAV kommandó

A tejtermelők szerint a minél szigorúbb ellenőrzéssel sokat lehetne lendíteni az olcsó import miatt válságos helyzetbe került ágazat működési feltételein. A földművelésügyi miniszter elé terjesztett tervezet alapján létrehoznának egy szuperkommandót, amely 25 fős lenne.  A  szuperhatóságban többek között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei kapnának helyet.

Mélykuti Tibort, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint az akciócsoport létrehozásával még szigorúbb és eredményesebb ellenőrzések indulhatnak az ágazatban, az adóelkerüléssel foglalkozó nagykereskedőket végleg ki tudnák iktatni a rendszerből.

Mindez szép és jó, kár, hogy annyi év után csak most jutott eszébe bárkinek is, hogy legyen egy tejes kommandó. Mert ugye bár ezen csalásra szakosodott hálózatok évek, évtizedek óta nyomják keményen az ipart. Olykor egy-egy le is bukott. De a többi vígan kaszálta a milliárdokat havonta.

Persze lassan lehetne majd cukor- és étolajkommandó is, mert ott is vannak hasonló gondok, és ezeken a területeken is komoly jövedelmező üzletág az áfacsalás még ma is.

(Fotó: illusztráció)