hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 29 éves férfit, aki autójával ittas állapotban elsodort egy babakocsit toló nőt és kisbabáját Szentendrén. Szerencsére az elütött anyuka megúszta a brutális találkozást csonttöréssel és agyrázkódással, a picinek pedig az ijedségen kívül nagyobb baja nem lett.

Babakocsit toló nőt gázolt egy autós SzentendrénA Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla közölte, hogy a bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, és a 29 éves férfit egyelőre harminc napra előzetes letartóztatásba helyezik. A határozat nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett. Azonban mivel a sofőr elmenekült a baleset helyszínéről, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye fennállhat.

A 29 év férfi, mint kiderült, ittas állapotban vezetett és okozta a balesetet. Így a férfit alkoholos állapotban elkövetett járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi csütörtök estefelé ittasan vezetett Szentendrén, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladás iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiment egy, az úton babakocsit toló nőnek. Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant. A sofőr megállás nélkül elhajtott a helyszínről, magára hagyva a kismamát és a kisbabát. A sofőr végül távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett.

(Fotó: Mihádák)