hirdetés

Erkölcsi bizonyítvány és adóigazolás kell a bérlakáshoz Ózdon. Nesze neked alkotmányosság és demokrácia. A jobbikos vezetésű városvezetés és képviselőtestület  Ózdon ugyanis nem kaphat szociális bérlakást az, aki büntetett előéletű, vagy ahol a minimálbérnél nagyobb az egy főre eső jövedelem.

 janiczák jobbik

Új rendeletben szabályozta az önkormányzati ingatlanok bérbeadását Ózd városának képviselő-testülete . Így a jövőben ezentúl nem kaphat szociális bérlakást az, akinek büntetett az előélete. Mindez picit aggályos, s talán az alkotmányosság határait is átlépő döntés, hisz valakit utóbüntetéssel sújtani nem igazán szép dolog, főleg, ha már az a szerencsétlen letöltötte a börtönéveit. Mondhatnánk így esélyt sem kap a szerencsétlen elítélt arra, hogy új életet kezdhessen esetleg és visszatérjen  a normális törvénytisztelő mindennapi életbe. Azaz segítség helyett a mélybe taszítja Ózd városvezetése és képviselő testülete ezen személyeket. Úgy tűnik ezen rendelet miatt megbélyegezve kell élnie hátralévő éveit Ózdon egy elítéltnek.

Ráadásul az ózdi képviselők az összes elítéltet és bűncselekményi forma elkövetőjét, így egy kalap alá veszik a jobbikos Janiczák polgármesterrel, akinek javító és városépítő szándékát nem vonjuk kétségbe, de ezt esetleg másképp kellett volna talán megoldania.

 

Mostantól egyébként az a család sem kaphat bérlakást Ózdon, ahol az egy főre eső jövedelem meghaladja a minimálbért.

A képviselő-testület azért döntött a szigorítások mellett mert az ózdi ingatlankezelő cég összes kintlévősége közel 64 millió forint. Mint ismeretes a jobbikos Janiczak Dávid a tavaly októberi önkormányzati választáson lett Ózd polgármestere, 66 szavazattal megelőzve a fideszes jelöltet.