hirdetés

Az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából a cég utódja jótékonysági akciót hirdetett, és saját születésnapján megajándékozott egy oktatási intézményt. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. teljesen felújította a hódmezővásárhelyi Malom utcai óvoda mosdóit, amelyeket át is adtak ünnepélyesen a gyerekeknek.

oAz egykori Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították meg Hódmezővásárhelyen. A nagy múltú cég utódja, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. az 50 éves évfordulót tavaly jubileumi programsorozattal ünnepelte meg, amelynek egyik kiemelt projektje a „Legyen Öné egy egyedi, sorszámozott Alföldi mosdó!” elnevezésű jótékonysági program volt. A társaság tíz darab, fekete mázzal készült, egyedi logóval és oklevéllel ellátott, sorszámozott Alföldi Formo S 65 cm-es mosdót bocsátott licitálásra az ország egyik legismertebb aukciós weboldalán. Az árverésből csaknem félmillió forintnyi felajánlás érkezett a jótékony célra, egy helyi intézmény javára.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. részben az egyedi mosdók elárverezéséből befolyt összegből, részben további felajánlásokból, valamint több százezer forintos saját hozzájárulásából a hódmezővásárhelyi Malom utcai óvoda mosdóit újította fel, amelyet a helyi önkormányzat segítségével választott ki. Ez az óvoda a város egyik legrégebbi intézménye, amely már 1891-ben gyermekmenhelyként, majd óvodaként működött. Az épületben két mosdó van, amelyeket a cég két ütemben teljes egészében felújított. Az első ütem 2015 novemberében a kisebb mosdó felújításával kezdődött el, amit még karácsony előtt átadtak használatra az óvoda egyik csoportjának. A nagyobb helyiségre a nyári szünetben, idén júliusban került sor. A négyhetes munkálatok alatt a felújított mosdókba az Alföldi szaniterek mellett játékos kiegészítők és vidám színű burkolatok kerültek, amelyeket a Keramitalia Kft. ajánlott fel, hogy a gyerekek minél otthonosabban érezzék magukat. A modern környezetvédelmi követelményeknek megfelelően a mosdókat víztakarékos és a takarítást könnyítő termékekkel szerelték fel. Bár a 68 gyerek a nyári szünet után már birtokba vehette a nagyobbik mosdót is, a hivatalos átadás kedden volt Hódmezővásárhelyen.

Az egykori Alföldi Porcelángyár ma már a Villeroy & Boch Magyarország Kft. nevet viseli. A társaságnál jelenleg 850 ember dolgozik, árbevétele 2014-ben 20,3 milliárd, míg 2015-ben 21,7 milliárd forint volt. A hódmezővásárhelyi cég fő eladási piacai Németország, Franciaország és a skandináv országok. A cég Magyarországon az Alföldi és a Villeroy & Boch márkával van jelen, és megközelítőleg 50%-os a kerámiapiaci részesedése. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, így most már évente csaknem 300-500 millió forintot fordít beruházásokra. Különösen fontosak és ezért kiemelt figyelmet élveznek a környezetvédelmi fejlesztések. A hódmezővásárhelyi társaság az ISO 9001 mellett immár 15 éve az ISO 14001 rendszert is bevezette, és a szerint is dolgozik. A társaság tavaly már az energiairányítási rendszert, az ISO 50001-t is bevezette, amelyet 2015 januárjában tanúsíttatott. A három irányítási rendszer biztosítja a folyamatos kontrollt a magas minőségű szaniter kerámiaáru előállítása közben.