hirdetés

Olcsón megúszta a kutyáját a negyedik emeltről kihajító férfi. Mindösszesen csak ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság  az állatkínzással vádolt férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű több mint 10 méter magasból. Szegény Yorkshire terriernek esélye sem volt, hogy túlélje.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2020. május 19-én – ismeretlen előzmények után – felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, negyedik emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a “cselekmény gátlástalanságát”.

A törvényszék szerint a kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.