hirdetés

Nincs sok milliomos nyugdíjasa Magyarországnak. Az egymillió forint feletti nyugdíjat összesen két idős személy kap. Míg félmillió és egymillió forint között is csak 43 fő kap. Azt, hogy ezen nyugdíjasok volt miniszterek, politikusok-e vagy állami excégvezetők, netán kétkezi szakmunkások-e, nem derült ki Rétvári Bence államtitkár tájékoztatásából.

nyugdíjasok

Vannak milliókat kapó nyugdíjasok Magyarországon, de csak két személy. A félmillió forint feletti juttatást kapó nyugdíjasok száma sem sok, hisz összesen 43 személy élvezheti gondtalanul az életet. A szépkorú milliomosokból kevés van. Főként 50 év szolgálati idő alapján 69,5 éves, vagyis majdnem 70 éves biztosítottak igényelték. Korózs Lajos MSZP-s politikus kérdezett a témáról, Rétvári Bence, az emberminisztérium államtitkára válaszolt.

A 2016. április 30-i adatok alapján 43 fő részesül 500 ezer és egymillió forint közötti öregségi nyugdíjban. 1-2 millió forint közötti összeget két fő részére folyósítanak.  Ennél magasabb nem került megállapításra, vagyis 2, 3, 4, és 5 millió forintos nyugdíj nincs – közölte ez EMMI államtitikára.

Rétvári szerint az 500 ezer és egymillió forint közötti összegű nyugdíjakat nagyon hosszú, 47 évet meghaladó szolgálati idő alapján, átlagosan közel 67 éves életkorban igényelték. Az egymillió forint feletti nyugdíjat 50 év szolgálati idő alapján 69,5 éves, vagyis majdnem 70 éves biztosítottak igényelték.

Azt, hogy pontosan hány politikus, miniszter, bíró vagy kétkezi munkás kapja ezen extra nyugdíjat, az nem derült ki egyelőre az EMMI tájékoztatásából.

(Fotó: illusztráció)