hirdetés

Fertőd polgármesterét orvvadászattal gyanúsítják. Bognár Zoltán hivatalos vadászövezeten kívül lőtt le egy vaddisznót, állítása szerint csak önvédelemből.

A politikus a Népszavának elismerte, hogy lelőtt egy állatot, de azt mondta, hogy csak önvédelemből tette. Bognár – aki hivatalos vadásztársasági tag – csütörtök éjjel egy családtaggal vadászgatott a társaság területén a Lés-erdőben, majd hazafelé átvágtak a vadászati zónán kívül eső parkos erdőrészen is.

Ekkor rontott rá és társára egy háromtagú vaddisznó csapat, a polgármester szerint egyértelműen támadó szándékkal. Még időben le tudta lőni a feléjük rohanó állatok közül az elsőt, ami alig húsz méterre közelítette meg őket – a két másik állat elfutott.

Bognár szerint ekkor valaki kihívta a rendőröket, és mivel tényleg vadászövezeten kívül lőtt, a rendőrségnek is lépnie kellett. A polgármester gyanúsított lett az ügyben, de hangsúlyozta, hogy kihallgatása során mindenről beszámolt, és kísérője is tudja tanúsítani, hogy igazat mondott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette, hogy orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. A folyamatban lévő eljárásra hivatkozva azonban további részleteket nem árultak el.