hirdetés

Hurrá, megint csökken az üzemanyag ára így szét autózhatjuk magunkat. S hála a döntéshozóknak nagy nagy hála. Három-három forinttal csökkent a 95-ös benzin és a gázolaj ára szerdán. Legutóbb múlt héten csökkentettek, akkor öt, illetve nyolc forinttal. Azonban lehet egyszer csak nagy lesz a böjtje ennek a sok csökkentésnek.  

auto tankolas

Csökkentette bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol . Legutóbb múlt szerdán változtak az árak, akkor bruttó 5 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára.

A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, majd idén július közepéig fokozatosan több mint 70 forinttal emelkedett. Azóta 45 forinttal ismét olcsóbb lett a benzin.

A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta mintegy 30 forinttal lett magasabb, a nyáron több mint 40 forinttal csökkent, de szeptember elején ismét elkezdett emelkedni. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.