hirdetés

Újabb fél évvel kitolják a hiteltörlesztések moratóriumát. A mostani döntés legfőképp a gyerekeket nevelőkre, az idősekre és a munkanélküliekre vonatkozik. A vállalkozások is örülhetnek, ha megfelelnek a kritériumoknak.

 

A miniszterelnök a Gazdasági Operatív Törzs ülésén kezdte napját, amelyen többek között a hitelmoratóriumról, a munkahelyek és családok védelméről döntöttek. ha járvány következtében a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni ezt a lehetőséget.

Orbán Viktor Facebookon jelentette be, hogy a kormány a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot meghosszabbítja, néhány társadalmi csoport esetében január 1-jétől 6 hónappal. Ebbe a csoportba a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak esnek.

Nekik nem kell tenniük semmit, ha szeretnék továbbra is szüneteltetni a törlesztésüket, ha viszont újra fizetnének, hogy hamarabb lejárjon a tartozásuk, azt jelezniük kell a bankok felé.

Vállalkozások esetében a vállalkozóknak be kell jelenteni, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani. A miniszterelnök szerint viszont csak akkor fogják a kedvezményt megkapni, ha járvány következtében a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent.

 

(turi )