hirdetés

Orbán Viktornak és kormányának iszonyatosan kétszínű a politikája, állapította meg a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung német lap.
orbán brüsszelA német lap a magyar letelepedési kötvényekről írt cikket, amelyben bemutatja, hogy az Orbán-kormány, mint írják, hivatalosan ugyan elutasítja a bevándorlást, de könnyű tartózkodási engedélyhez jutni.

A kormányfő méregnek nevezi a migrációt, és azt mondja, egyetlen migránsra sincs szükség – írta a FAS, megjegyezve, hogy mindenki nagyon jól ismeri Orbán Viktor lózungjait, mert állandóan ismételgeti őket, csak éppen egyáltalán nem úgy gondolja, hiszen országa az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embernek nyújtott menedéket a letelepedési kötvények révén, csendben, gyorsan és egyszerűen, amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott.

Más országok is árulnak hasonló letelepedési kötvényt, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország.

Az igazi érdekesség a cikkben az, hogy a kötvényforgalmazási jogosultságok pályázat nélkül kerülnek adóparadicsomban bejegyzett ügynökségekhez, tehát a pénz itt is a barátokhoz vándorolhat.