hirdetés

Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre. A Fidesz nyugati fellegvára így elbukott és az a csúfság esett meg, hogy Hende honatya, ex-miniszter a rabszolgatörvény eltörléséért kell ténykedjen nap, mint nap.

 

hende szombathelyAz ellenzék összefogott Szombathelyen és a fideszes rabszolgatörvényre Stopot mondtak ! A helyi fideszesek el sem mentek a rendkívüli közgyűlésre, így magára hagyták szerencsétlen polgármestert , akinek esélye sem volt megvédeni a túlóratörvényt.

Így Szeged, Salgótarján és Dombóvár után Szombathelyen is megszavazták a túlóratörvény elutasítását, vagyis megtiltsák az önkormányzati cégeknek annak alkalmazását. Szombathelyen a Fidesz-KDNP 10 szavazatával áll szemben a baloldali formációk 9 szavazata, egy jobbikos és egy jobboldali civil szervezet 11 szavazatával.  Az ülésen meg sem jelentek a fideszes képviselők. Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter (Jobbik) pedig az utóbbi hetek történéseit látván nem szokatlannak számító módon  a baloldallal együtt szavazott az előterjesztés mellett. Vagyis győzött az ellenzék.

A közgyűlés ezután felszólította a térség kormánypárti képviselőjét, Hende Csabát, hogy érje el a túlóratörvény visszavonását mielöbb.

Történelmi eseménynek nevezte a történteket Nemény András (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), aki szerint az összes ellenzéki párt támogatta az ügyet.