hirdetés

A miniszterelnök elgondolkodna a NAV elnökének a jövőjén. Azaz e is fogadná. Orbán Viktor szerint persze az amerikai kitiltási ügy egyre inkább elveszti a komolyságát – vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök “fecninek” titulálta az USA nagykövetségének azt a kétoldalas feljegyzését, amely a kormány korrupciós ügyeit taglalja, az áfacsalásokat és a nemzeti trafikügyeket érintve.

Orban

Ha nem angolul írták volna, azt hinném, hogy az ellenzék írta, mert azokat a vádakat sorolja, amelyeket az ellenzék az elmúlt négy évben ismételt. Minden perc, amit ezzel az üggyel foglalkozunk, kidobott idő – vélekedett Orbán péntek reggel az állami rádióban elhangzott beszélgetésben.

A miniszterelnök szerint korrupciós ügyekben a kormány a zéró tolerancia elvét vallja. Orbán szerint Vida Ildikó, a NAV elnöke benyújthatja a lemondását – de erősen elgondolkodnék, hogy elfogadnám-e,  mert nem jó precedenst jelentene, hogy egy külföldi állam vádjai alapján egy magyar főtisztviselőt leváltatnának – tette hozzá a politikus. A miniszterelnök szerint innentől a lemondás szuverenitási kérdés lenne. Aki a NAV működését megzavarja – akár azzal, hogy lemond vagy azzal, hogy alaptalanul vádaskodik -, az veszélyezteti az állam működését, hisz az állami bevételek beszedését akadályozhatja.

Orbán szerint egyre több áfa-bevétel folyik be a költségvetésbe – ezért is különösek a mostani támadások.

Az azonban tény kérdése, hogy Vida Ildikó menesztésének sok Fideszes politikus örülne, akik már unják a Simicska rendszert. Sokak szerint a miniszterelnök is legbelül örül annak, hogy egykori kollegista társának az embere körül szorula hurok.ezt támasztja alá az is, hogy Orbán a lányának a férjének Tiborcznak a testvérét kineveztette a NAV informatikai főosztályának az élére, azaz oda, ahol mindent látni, mindent tudni. Így sokak szerint Orbán Viktor csak jól jöhet ki a kitiltási botrányból, igaz Simicska Lajos emberei belebuknak, így Vida Ildikó is kénytelen lesz lemondani.