hirdetés

Ölt a brutális Face-drog
2015-06-05 21:40

Ölt a Face-drog. Hiába küzdöttek az orvosok sajnos nem tudták  megmenteni annak a kaposvári fiatalembernek az életét, akit az  ismert közösségi portál logójával ellátott  és elhíresült új designer drog fogyasztása miatt szállítottak kórházba még májusban. Sajnos az utóbbi hónapokban egyre több fogyasztót vittek kórházba, mert életfunkcióik leálltak. A Face-drog hatása brutálisan veszélyesés .

f-drog

Az eddig ismeretlennek számító szintetikus kábítószer májusban kezdett elterjedni hazánkban, ekkor, szinte egy időben, 15-en kerültek kórházba az ország különböző részein súlyos tünetekkel, közülük való akaposvári halálos áldozat . Somogy megyében sem közigazgatási hatósági eljárás, sem büntetőeljárás nincs folyamatban az üggyel kapcsolatban.

A veszélyes drog  a Távol-Keletről érkezett, és Európában Magyarországon jelent meg először. A Facebook-drog tünetei : zavartság akár több napig tartó, szapora szívdobogás, epilepsziás görcsök, eszméletvesztés. 40-60-szor erősebb a marihuánánál, ezért sokkal intenzívebb a klinikai hatása, és már nagyon kis mennyiség fogyasztása is veszélyes lehet.

A fiatal férfi esete megdöbbentette ismerőseit, hisz sosem fogyasztott drogot. Így az is érthetetlen, hogy került a szervezetébe a halálos drog. Édesapja és nagymamájával élt együtt a fiatal férfi. Úgy tudni a nagymamája állítólag agyvérzést kapott amikor meghallotta, hogy unokája élet-halál között van .