hirdetés

Mehetnek a dutyiba a kínai bordélyház üzemeltetői, akik sanyargatták az örömlányokat és embertelen körülmények közt tartották őket. Emellett drogkereskedelemmel is foglalkoztak a terheltek. A szexbarlang csak kínai ügyfeleket fogadott de 2015-ben a rendőrség lecsapott a bűnbarlangra.

 

Első fokon fegyházbüntetésre ítélték egy Budapesten működtetett kínai bordélyház üzemeltetőjét – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A közlemény szerint a vádlott 2015 októberétől 2016 augusztusáig üzemeltette – a Kínai Népköztársaságból érkezett prostituáltak alkalmazásával – bordélyházát a fővárosban. Ő szervezte a prostituáltak utaztatását, akik elszámolással tartoztak és keresetük egy részét is leadták neki. Ezt a pénzt a vádlott részben a bordélyház üzemeltetési költségeinek fedezésére, részben pedig saját célra fordította.

Egy társa – ingatlanközvetítőként – közreműködött a prostitúciós cselekmény helyszínéül szolgáló ingatlan kibérlésében, továbbá tolmácsolt a másik két vádlott között.

A harmadik vádlott a szex hírdetéseket kezelte és fogadta az ügyfeleket.

Ezek mellett a bordélyház üzemeltetője 2016 áprilisa és augusztusa között rendszeresen szerzett kábítószert, amelynek egy részét – saját fogyasztásának biztosítása mellett – többeknek hozzáférhetővé tette, illetve fogyasztásra kínálta. Őt a bíróság – mint többszörös visszaesőt – bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése és jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről.

Két társát a bíróság bűnsegédként elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében találta bűnösnek. Egyikükkel szemben megszüntette az egy korábbi büntetőügyben alkalmazott próbára bocsátást, és halmazati büntetésül 1 év 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, míg a másikukkal szemben 1 év – másfél évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a bíróság.

A bíróság enyhítő körülményként kezelte a vádlottak őszinte beismerő vallomását és az idő múlását is.

Súlyosbító körülmény volt ugyanakkor két vádlott büntetett előélete, továbbá a bordélyházat üzemeltetőnél, hogy a cselekményt különös visszaesőként követte el.

A másodfokú eljárásig a bordélyház üzemeltetője letartóztatásban marad. Az ítélet nem jogerős.

(csákány)