hirdetés

Évi félmillió forintos különadót vethetnek ki a III. kerület olyan épülő házaira, amelyek extravagáns kinézetükkel kilógnának a hely összképéből. De mindenki nyugodjon le, az extravagáns kinézet fogalmát még nem fogalmazták meg. Akinek meg van pénze giccses házra, nos annak a giccsadóra is lesz félmillája.

cigánypalota

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szerint ez az adó megakadályozná, hogy új családi ház építése során ízléstelenné váljanak a kerület utcái. Igaz, arra a képviselők nem gondoltak, hogy akinek feltűnési viszketegsége van, annak lesz évi félmilliója is. Mert ugye Lajos bácsi a gyárból, és Julik,a a takarító nem fog ilyet építeni, az egészen biztos. Mondjuk egy ex-Fradi-vezér Berki Krisztián, ha lenne házépítésre pénze, akkor biztos belefutna ezen adóba, de neki erre nincs pénze.

Az önkormányzat tehát az évi félmilliós különadóban gondolkodik, hogy a kerület és a hely esztétikáját figyelmen kívül hagyó építkezőket ilyen büntetéssel sújtsa. Az önkormányzat megítélése szerint azért van szükség a giccsadóra, hogy annak ellenére se épüljenek ízléstelen házak, hogy a kormány megszüntette az épülendő, 300 négyzetméter hasznos alapterületű házak engedélyeztetési kötelezettségét.

Ezzel rettentenék el a szélsőséges ízlésűeket az egységes utcakép tönkretételétől. A parlament 2 éve szabad kezet adott az önkormányzatok számára a helyi adók kiszabására, így nincs akadálya a giccsadó bevezetésének.

(Fotó: illusztráció)