hirdetés

Ilyenre sem volt még példa, hogy egy már megszűnt párt ellen nyomozzanak. Bár tavaly a Legfőbb Ügyészség nem foglalkozott az SZDSZ székházügyeiben és csalás gyanús eseteivel foglalkozó  jobbikos feljelentéssel, az V. és XIII. kerületi ügyészség idén áprilisban újra kézbe vette az ügyet. A volt kormánypárt állítólag nem fizette az MFB-től kapott hitel törlesztőrészleteit, miközben 26 székházzal gazdagodott.

 szdsz

Csalás miatt nyomoznak az SZDSZ egykori kölcsönszerződései ügyében. Az ügyet azaz a volt kormánypárt fura pénzügyeit még a jobbikos Szilágyi Györgyre kezdte el feszegetni. Igaz elsőre simán elküldték az FTC egykori keménymagos szurkolói vezéralakjából lett politikust, mondván ez nem bűnügy. Aztán idén már valami más miatt, egy rejtélyes nem ismert dolog miatt mégis csak az lett. Igaz a Jobbikos országgyűlési képviselő Szilágyi most nem tett újabb feljelentést úgy tudjuk. Azonban az SZDSZ ügyében úgy tudni alapos a gyanú arra, hogy csalás történt. A nyomozás határideje május közepe, ami meghosszabbítható jó pár évig..

Szilágyi 2014. januárban tett feljelentést a korábbi kormánypárt székházvásárlásai miatt a Legfőbb Ügyészségen, de akkor még elutasította a hatóság a kérelmet. Idén április 10-én azonban felülvizsgálta a korábbi elutasító határozatot az V. és XIII. kerületi ügyészség, és folytatták a nyomozást csalás miatt. Hivatalból vették újra napirendre az ügyet, miután korábban elmaradt a teljes körű vizsgálat – indokolt az ügyészség.

A jobbikos politikus felidézte: az SZDSZ 2008-ban és 2009-ben 26 ingatlant vásárolt a Magyar Fejlesztési Bankkal szerződve. Olyan településen is vettek székházat, ahol nem is volt alapszervezetük – erre Szilágyi szerint egy ÁSZ-vizsgálat derített fényt. Mivel a párt 2009. júliustól fogva nem fizette a törlesztőrészleteket, az MFB 2010. decemberben felmondta a kölcsönyszerződést.